Črna kronika

V Nemčiji moril 70-letni športni strelec

Heidelberg, 21. 08. 2013 12.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Motiv Nemca, ki je streljal na sestanku lastnikov nepremičnin in ubil dva človeka, nato pa še sebe, za zdaj ni znan. Gre za športnega strelca, uporabil pa je pištolo visokega kalibra. Z dejanjem je sprožil debato o prepovedi orožja velikega kalibra.

Posebna enota nemške policije
Posebna enota nemške policije FOTO: Reuters

Moški, ki je v nemškem Dossenheimu v torek zvečer ubil dva človeka in nato sodil še sebi, je bil športni strelec, je sporočil notranji minister nemške zvezne dežele Baden-Wüttemberg Reinhold Gall. Motiv za dejanje še ni znan, policisti pa preverjajo možnost, da je bil moški nezadovoljen s potekom sestanka, na katerem je nato streljal.

70-letni moški je bil eden od približno desetih udeležencev sestanka lastnikov nepremičnin, ki se je odvijal v prostorih športnega društva TSG Germania 1889 v Dossenheimu. Strelec je med sejo zapustil prostor, nato pa se je vrnil s pištolo in začel streljati.

Smrtno je ranil dva moška, pet ljudi pa je bilo ranjenih. Na koncu je sodil še sebi.

Pri dejanju je po navedbah ministra moški uporabil pištolo velikega kalibra. Skupno je imel zakonito v posesti sedem kosov orožja.

Gall je ob tem ponovno pozval k prepovedi orožja velikega kalibra. To športnim strelcem nič ne koristi, je prepričan. Dodal je še, da bi morali športne strelce "intenzivno nadzorovati", saj ne more verjeti, da tak človek ni izbruhnil še nikoli prej.

V prostorih športnega društva je bilo med streljanjem okoli 50 ljudi, med njimi tudi otroci.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

abra1kadabra
21. 08. 2013 23.05
-1
Pametno kapitalisti so se zmanšal!!heh
Kubik
21. 08. 2013 22.15
+8
Ali pa vzameš težje kladivo,pa jih potolčeš,potem pa bodo razmišljali o ukinitvi težjih kladiv.
antiXfashizmXeuXgso
21. 08. 2013 17.05
+5
Očitno tale Gall ne ve, da je v ZDA preko 80% umor s strelnim orožjem narejenih z malokalibrskim orožjem. Zakaj? Zato, ker je orožje manjše in ga je lažje skriti, ne povzroča toliko hrupa kot veliko kalibrsko orožje, tudi dušenje malokalibrskega orožja je lažje izvest in je bolj efektovno, kot pa dušenje velikokalibrskega.
antiXfashizmXeuXgso
21. 08. 2013 17.07
+5
Motiv greste pa lahko iskat v dogajanje med sestankom lastnikov ne premičnin. So ga že hotl okol prnest al pa kej tazga.
mamovam
21. 08. 2013 13.50
+6
aja, nadzorovanje, dobrodolšli v STASI 2.0. ni ga čez prepovedi, kontrolo nadzor itd... omejitve svobode vse pod pretvezo varnosti!
mamovam
21. 08. 2013 13.43
+11
ful pomembno, da je bil športni strelec. koliko pa je ilegalnih strelcev- glej naše etnične skupine? orožje ni nevarno je pa nevaren človek- glej pokole z noži v sloveniji... kaj pa izjavlja gall socalist in kolegica, ki je predsednica zelenih pa je podlo. zakaj pa se gall ne vozi s polotom v službo- to nobenemu ne koristi, če se vozi z merklo ali bemfo...