Film/TV

V Sarajevo prihaja Danny Glover

Sarajevo, 16. 07. 2013 11.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sarajevski filmski festival, ki bo letos potekal od 16. do 24. avgusta, bo obiskal tudi igralec Danny Glover, ki bo kustos sklada Katrin Cartlidge. Podelil bo nagrado letošnjemu novemu upu neodvisnega filma.

Danny Glover letos prihaja na Sarajevski filmski festival.
Danny Glover letos prihaja na Sarajevski filmski festival. FOTO: Reuters

Letošnji kustos sklada Katrin Cartlidge na sarajevskem filmskem festivalu bo legendarni igralec Danny Glover, ki bo 22. julija dopolnil 67 let, poznamo pa ga po vlogah v štirih filmih Smrtonosno orožje, Škrlatna barva in drugih. Priznani igralec, producent in dobrodelnež se bo avgusta pridružil ekipi festivala, podelil pa bo nagrado letošnjemu dobitniku.

Namen sklada, ki je motiviran z navdihujočim Katrininim delom, je dodeliti glas novim upom in mišljenjem, da dobijo možnost, da bodo videni in slišani. V zadnjih devetih letih so vsako leto izbrali kustosa, ki nato izbere dobitnika letne štipendije. Dobitnik je vedno nov filmski up, ki nekako pooseblja Katrinino integriteto duha in predanost neodvisnemu filmu. Glover bo tako izročil nagrado dobitniku na gala prireditvi v sklopu letošnjega sarajevskega filmskega festivala.

Letošnji festival bo odprl v Berlinu nagrajeni celovečerni film Epizoda v življenju zbiralca železa režiserja in scenarista Danisa Tanovića, katerega koproducent je Slovenec Danijel Hočevar. Z oskarjem nagrajeni Tanović bo letos predsedoval žiriji tekmovalnega programa za celovečerne filme na festivalu, ki slovi kot eden največjih in najvplivnejših v regiji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aghr
16. 07. 2013 23.50
+3
Se ga še spomnim iz Smrtonosnega orožja. Zdaj je nekoliko starejši.
coca.eskim
16. 07. 2013 17.32
+1
A ni prestar za to? :)