Veriga dobrih ljudi

Dobri ljudje v zelenih majicah

Novo mesto, 24. 06. 2024 10.07 | Posodobljeno pred 23 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Krkina zelena majica s srcem v dlaneh je v enajstih letih postala simbol za humana dejanja. Z njimi želimo krkaši olajšati stiske posameznikov in prispevati k pravičnejši družbi. Tako smo v jubilejnem letu v Krkinem tednu humanosti in prostovoljstva pod sloganom Tudi dobrodelnost je del nas že enajstič širili vrednote prostovoljstva, medsebojne pomoči in medgeneracijskega sodelovanja. Dobrodelne dejavnosti so potekale po vsej Sloveniji, pridružili so se nam tudi krkaši v 21 državah.

V dobrodelnosti in prostovoljstvu prepoznavamo svoje poslanstvo bodisi v okviru Krke bodisi samoiniciativno ne le v dobrodelnem tednu, ampak skozi vse leto. Tako že sedem desetletij na najbolj neposreden način krepimo družbeno odgovornost in humanitarno delovanje. Veseli pa smo tudi vse številčnejšega odziva na dobrodelno akcijo, s katero od leta 2012 širimo vrednote prostovoljstva.

Pomagamo številnim ljudem, ki se spopadajo z življenjsko stisko, pa tudi tistim, ki se soočajo z osamljenostjo. Vsako leto zbiramo oblačila, šolske, higienske in druge potrebščine za odrasle in otroke, pomagamo na Rdečem križu in Karitasu in na domovih ljudi, darujemo kri, pomagamo starejšim v Domovih starejših občanov, preživljamo čas z varovanci v različnih institucij in zavodov, zbiramo hrano za male živali in urejamo zavetišča. Naši prostovoljci pa sodelujejo tudi na Zvezi prijateljev mladine Moste-Polje. Tako so letos denimo organizirali kar dve delavnici – na eni so predstavili potapljanje in reševanje, druga pa je bila ustvarjalna.

Ponosni smo, da sodelujemo tudi v projektu Veriga dobrih ljudi. Pomembno je, da tisti, ki te možnosti imamo, pomagamo ranljivim skupinam in posameznikom, ki se znajdejo v brezizhodni situaciji. Skupaj z ostalimi člani projekta si v Krki prizadevamo ljudem, ki jih je življenje pripeljalo na neprijazne poti, omogočiti dostojno življenje, ki si ga zasluži prav vsak.

Naj gre za krvodajalstvo, zbiranje in pakiranje potrebščin, druženje z varovanci različnih ustanov, bodisi mladostniki ali starostniki, za pomoč na domu, skrb za zapuščene živali – krkaši se vsakega opravila lotimo z obilo dobre volje in iskreno željo pomagati. 

Pasica VDL Veriga dobrih ljudi 21.06. 2024