Veriga dobrih ljudi

Dobrodelno veslanje za družine v stiski: 'Ta čudovita gesta, traja že več let'

Ljubljana, 19. 05. 2023 21.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Svet, M.P.
Komentarji
6

Za projekt Verige dobrih ljudi in Zvezo prijateljev mladine Moste-Polje se je v petek v centru CrossFit Ljubljana že šestič začelo 24-urno dobrodelno veslanje. V akciji, ki se bo končala v soboto ob 15. uri, pa se štejejo priveslani kilometri. Vsak namreč v mošnjiček, namenjen družinam v stiski, prinese dodaten evro. Vsako leto so s projektom uspeli zbrati več kot leto poprej. Pevec Marko Vozelj, ki pri dobrodelnem veslanju sodeluje vsako leto, si letošnjega izkupička ne upa napovedati. Pravi pa, da bistvo ni v denarju, temveč v namenu, druženju, pomoči in seveda dobrodelnosti. "Denar je le izkupiček vsega tega," je dejal.

Na dobrodelnem dogodku je tudi pevec in glasbenik Marko Vozelj, ki je tako kot vsako leto tudi letos kljub poškodbi sodeloval in veslal za dobrodelne namene. "Zaradi poškodbe sicer ne bom mogel potegniti do konca, vendar pa kljub temu z veseljem sodelujem pri takšnih dobrodelnih akcijah," je dejal.

Poudaril je tudi, da smo Slovenci zelo dobri veslači, saj so naši športniki domov prinesli tudi olimpijske medalje, svetovne medalje. Pred leti pa je na tem dobrodelnem veslanju sodeloval tudi šampion v tem športu Iztok Čop

"Dobrodošli so vsi, vsak preveslan kilometer pa v akciji prinese dodaten evro. To je čudovita gesta, ki traja že več let. A ne le to, veselje prinašata tudi druženje in zavedanje, da s to gesto pomagamo tistim, ki so pomoči potrebni," je dejal Vozelj. "Ponoči se tu tudi prespi, pripravljene pa imamo tudi prigrizke in pijačo," je dodal.

Marko Vozelj
Marko Vozelj FOTO: Kanal A

Zvonec, ki se oglasi ob začetku in koncu dobrodelne akcije, pa zvoni tudi vmes in sporoča, koliko denarja je zbranega. Zvonjenje se namreč oglasi ob vsakih 50 kilometrih, ki jih prevesla ekipa. Na koncu pa se ti kilometri seštejejo.

Vsako leto so sicer uspeli zbrati več denarja, kot leto pred tem. Lani so denimo priveslali več kot devet tisoč evrov, skupaj pa že 23.560 evrov. Vozelj si sicer ne upa oceniti, koliko bodo uspeli za družine v stiski zbrati letos. Poudarja pa, da bistvo ni v denarju, temveč v pomoči.

"Tudi če morda ne bo doseglo lanske vrednosti, ali pa jo bo morda preseglo, pomemben je namen, pomembno je druženje in seveda dobrodelnost. To je bistvo," je dejal.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

McGregor---
20. 05. 2023 15.09
+3
Ob vsej pomoči, ki jo pošiljamo v tujino (🇺🇦, podpihovanje vojne), ne naredim niti enega zavesljaja ali zbiram razne zamaške, žal. Ko bo pririteta domači človek in domovina pa ni problema, z veseljem.
Poletje 16
20. 05. 2023 13.34
+3
Za norca imate sami sebe. Kaksna bedarija😕
dule100
20. 05. 2023 13.30
+3
Dokler je ta vlada, od mene ne dobijo niti centa! 😠
Ponent
20. 05. 2023 10.45
+6
Ne smešite se no... Tiste iz državnih napajalnikov bi blo treba za ušesa privlečt na te veslače pa naj veslajo, ne da kradejo državni denar. Da ne omenjam raznih zbiranj zamaškov, žalostno res..
Dragica Cegler
20. 05. 2023 09.45
+8
Zgornji članek pa o gradnji luksuznega zapora.Enostavno nismo vredni,da imamo državo.Kriminalci bodo bivali v enoposteljnih sobah z vso ekskluzivno bolnice natrpane,starejši si ne morejo plačati domove za ostarele,ljudje,ki so v plazu izgubili domove bivajo v kontejnerjih,reveži zbirajo denar za bolne otroke,elita si izplačuje enormne nagrade,upokojenci bodo dobili regres plus 5 e,plačujemo varovanje ene influencerke,Tanja in Urška dopustujeta po Afriki,elita pa si gradi luksuzni zapor.
Delavec_Slo
20. 05. 2023 08.46
+5
A ne bi mal ti SDH in ostali prisesani naproračunu donirali, če jaz z jurjem preživim on pa z devetimi ne more, a je 9x večji od mene!