Veriga dobrih ljudi

Kako lahko pomagam?

Ljubljana, 17. 10. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Če se želite povezati z nami v Verigo dobrih ljudi, boste tu našli vse podatke, da postanete tudi vi člen v verigi, ki bo tako le še močnejša. Hvala, da pomagate!

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Projekt celostne podpore in pomoči
    02:45
    Iz SVETA: Projekt celostne podpore in pomoči
  • Iz 24UR: Kako lahko pomagate družinam v stiski?
    01:38
    Iz 24UR: Kako lahko pomagate družinam v stiski?

Vsaka družba je tako močna, kot je močan njen najšibkejši člen. Po zadnjih podatkih živi v Sloveniji pod pragom revščine kar 268.000 oseb. Pot iz revščine ni enostavna, a je s povezovanjem in celostno pomočjo vsekakor mogoča. Zato smo se odločili, da se bomo v boju proti revščini povezali in stkali najmočnejšo verigo doslej – Verigo dobrih ljudi.

Veriga dobrih ljudi
Družinam, vključenim v Verigo dobrih ljudi, lahko pomagate tako, da tudi vi postanete člen verige. Vsa sredstva, ki bodo nakazana v sklad Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje, bodo od tam razdeljena vsem družinam, ki bodo vključene v zbiranje denarnih sredstev.

Projekt Veriga dobrih ljudi je bil zasnovan z željo in ciljem, da čim več družinam po vsej Sloveniji pomagamo iz primeža revščine. Z njim želimo povezati Slovenijo v boju proti revščini in nadgraditi obstoječe humanitarne programe Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, ki smo jih začeli izvajati v letu 2010, ko se je svetovna gospodarska kriza pričela izražati tudi v Sloveniji.

V zelo kratkem času se je vedno večje število družin znašlo v na videz brezizhodnem položaju. Dolgovi so se večali, stiska pa poglabljala. Institucionalni socialnovarstveni sistem v Sloveniji ni odreagiral dovolj hitro, predvsem pa ne dovolj učinkovito, da bi se posamezniki, ki so se znašli na robu obstoja, lahko izvili iz nastalega položaja in ponovno postavili na noge. Tudi če je obstajala volja, je bila pot zaradi čustvene izčrpanosti pogosto zamegljena.

"S celostnim programom pomoči družinam, ki smo ga v letu 2010 zasnovali povsem na podlagi potreb družin, ki so se v najhujši stiski obrnile na nas, nam je uspelo rešiti mnogo stisk in tragedij. Izkazalo se je, da imamo orodje, s katerim lahko družinam omogočimo, da se ponovno postavijo na svoje noge in se rešijo iz tega primeža revščine," pravi predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, Anita Ogulin.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

SMS donacije lahko prispevajo uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1Telemacha in T2

V kolikor želite dodatne informacije glede materialne oblike pomoči ali donacij, pišite na elektronski naslov info@dobri-ljudje.si ali pokličite 08 205 70 16. Več informacij o projektu najdete na www.dobri-ljudje.si.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.