Hokej

VIDEO: Kopitar: Z Janom in Anžetom se nivo igre dvigne

Bled, 05. 11. 2012 18.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./I.K.
Komentarji
3

Hokejisti članske slovenske reprezentance so se zbrali na Bledu, kjer bodo trenirali do četrtka, ko se začne mednarodni turnir v dvorani Tivoli. Selektor Matjaž Kopitar je zadovoljen, ker ima v moštvu dva vrhunska hokejska igralca, Jana Muršaka in Anžeta Kopitarja.

Najboljši slovenski hokejisti so se zbrali prvič po svetovnem prvenstvu divizije 1, ki je potekalo v ljubljanski dvorani Stožice in kjer so si risi zagotovili nastop v skupini A v letu 2013. Dvorana Tivoli bo med 8. in 10. novembrom gostila eurochallenge turnir (EIHC), na njem pa bodo poleg reprezentance Slovenije nastopile še reprezentance Avstrije, Italije in Francije. Za Slovenijo bosta zaigrala tudi igralca iz NHL Anže Kopitar in Jan Muršak ter večina ostalih najboljših slovenskih igralcev, ki igrajo v tujih klubih.

Jan Muršak in Matjaž Kopitar
Jan Muršak in Matjaž Kopitar FOTO: Damjan Žibert

"Nazadnje sem bil v reprezentanci v Halifaxu in nekako se počutim kot novinec. Ekipa se je kar precej spremenila in to bo tudi zame dobra izkušnja," je povedal Anže Kopitar. V zdaj "domačem" Tivoliju bo zaigral Jan Muršak, trenutno igralec Telemach Olimpije: "Nazadnje sem igral na svetovnem prvenstvu v Ljubljani, zdaj pa v Ljubljani igram na vsaki domači tekmi. Vesel sem, da sem vpoklican v reprezentanco in upam, da bomo čim boljši."

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Paklenik
06. 11. 2012 10.02
+9
Upam, da se una pocarska liga letos ne bo začela, naj se še naprej kregajo za milijone. Tako bomo imeli kompletno reprezentanco in z njo poskusili konkretno napasti olimpijski turnir in pa obstati v elitni diviziji.
Patrick72
05. 11. 2012 21.18
-19
Kaj a zdaj Anze nosi brke? O groza! Tolk dnarja, pa nima zadost za enega pametnega Philipsa.
Igor Maj
05. 11. 2012 21.38
+22
Te brke nos z razlogom. Igralci v NHL in tut v drugih sportih si v novembru puščajo brke. Vtipki movember v google pa bo ti prec jasn za kaj se gre.