Glasba

VIDEO: Najboljša leta Draga Misleja – Mefa

Ljubljana, 01. 02. 2014 10.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eden najuspešnejših slovenskih avtorjev besedil za glasbo Drago Mislej – Mef je po lastnih besedah precej ustvarjalno len, zato so mnogi obupali nad sodelovanjem z njim. A tisti, ki niso, so vsaj sodeč po včerajšnjem nastopu, ob tekstu dobili tudi zelo veliko zabave.

Mef je namreč med 2,5 urnem koncertu, na katerem se je sprehodil skozi vsa obdobja ustvarjanja od novovalovskega Desetega brata do Narodnoosvobodilnega benda, poleg pesmi občinstvu postregel še s številnimi humornimi vložki. Na začetku je tako vse, ki so se v prestolnico podali iz Kort razglasil za narodne heroje Krajevne skupnosti Kort, saj na Primorskem že ob dveh centimetrih zapadlega snega zaprejo šole, ob treh pa proglasijo izredne razmere, Gorasta Radojeviča, ki mu je spil šnops, ki mu ga je prinesel Armando Šturman, označil za slabo banko, ob zaključku pa publiko nasmejal še z besedami, da morajo pohiteti, ker nimajo vinjete.

Mef je z duhovitimi napovedmi pesmi dodobra nasmejal občinstvo.
Mef je z duhovitimi napovedmi pesmi dodobra nasmejal občinstvo. FOTO: 24ur.com

Na koncertu je Mef nastopil v dveh 'postavah' - z Duiliom Perošo, Igorjem Koreniko, Vlastijem Kozlovičem in Zoranom Mlekužem (kasneje se jim je na odru na klaviaturah pridružil še Jadran Ferjančič) in Armandom Šturmanom ter Gorastom Radojevičem. Kot gosti pa so nastopili še pevka Štefica Stipančevič – Steffy, za katero je Mef skupaj z Danilom Kocjančičem napisal pesem Ljubezen je v zraku, s katero je ta na Melodijah morja in sonca nastopila, ko je imela komaj 12 let, trobentač David Jarh, Andrea F. in ženski pevski zbor Kombinat.

To je bil Mefov prvi samostojni nastop v hramu kulture.
To je bil Mefov prvi samostojni nastop v hramu kulture. FOTO: 24ur.com
Na naše vprašanje na katero skladbo je sam najbolj ponosen, pa nam je Mef odgovoril: "Izpostavil bi pesem Kralj neba, ki jo je Polona Furlan pela leta 2004 na Emi. Bil sem presrečen, ko sem jo slišal peti. Zdi se mi namreč perfektna v melodiji, jo pa ljudje premalo poznajo. Poleg nje pa še Ko mene več ne bo. To se mi zdi dobra pesem, pri kateri se je vse poklopilo, tako tekst, kot glasba in izvajalec," nam je pred nastopom zaupal Mef in dodal, da nobene pesmi, ki jih je napisal za druge, ne zna zaigrati.

Več v videoprispevku, v katerem boste izvedeli tudi, s kom ter zakaj je (bilo) najlažje in s kom najtežje delati.

Na koncertu smo med drugim slišali pesmi: Junak Prekomorskih Brigad, Zdravica, Grem, Gina, Če ne moreš do neba, Za zmeraj, Ljubezen je v zraku, Najboljša leta, Madona, dejmi danes, Ne mi lest v podzavest, Svoboda in Jaz sem sanjal (da sem mlad).
Na koncertu smo med drugim slišali pesmi: Junak Prekomorskih Brigad, Zdravica, Grem, Gina, Če ne moreš do neba, Za zmeraj, Ljubezen je v zraku, Najboljša leta, Madona, dejmi danes, Ne mi lest v podzavest, Svoboda in Jaz sem sanjal (da sem mlad). FOTO: 24ur.com

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

anna89
03. 02. 2014 13.14
+3
Odlični! Čestitke za super koncert!
rew333
01. 02. 2014 20.01
+6
BŠK
01. 02. 2014 11.38
+15
Koprske legende Škoda, ker med njimi Danila ni več