Glasba

VIDEO: Režijo videospota zaupala Francozom

Ljubljana, 04. 04. 2014 19.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pevka Maja Založnik, ki je s svojo spremljevalno skupino Papas začela sodelovati lansko leto, predstavlja nov videospot za singel Vzemi, vse ti dam, ki ga je posnela pariška produkcijska hiša.

Maja Založnik
Maja Založnik FOTO: Daniel Zamorano Rojas

Maja Založnik ni muha enodnevnica na slovenski glasbeni sceni, saj spada v kategorijo tistih izvajalk, ki te še zdaleč ne pustijo hladnega. Kot glasbenica je način petja, izražanja in izvajanja pilila na različnih odrih ter v različnih bandih in zvrsteh. Maja Založnik je s svojo spremljevalno skupino Papas začela sodelovati lansko leto, ko so nastopali kot hišni band v eni izmed televizijskih oddaj. Trenutno snemajo ploščo, ki naj bi izšla konec jeseni.

Skladbo Vzemi, vse ti dam je napisal, posnel in produciral Denis Horvat, soavtor besedila pa je Matevž Hamo Šalehar. Organski zvok skladbe je poklon retro zvoku, ko so radijskim valovom kraljevale dive soula in bluza. Denis Horvat pa je z mojstrsko produkcijo skladbo popeljal v moderni svet in jo naredil brezčasno. Za miks je poskrbel Sare Havliček, mastering pa je naredil Gregor Zemljič.

Videospot je posnela francoska pariška produkcijska hiša Méphistophélès, z režiserjem Gregom Alexanderjem na čelu, producentom Sébastienom Viennom in make up artistom Françoisom Lalyjem. Do sodelovanja s Francozi je prišlo, ko je Denis za francoskega glasbenika FRENCHA napisal in produciral štiri skladbe, ki bodo za francoski trg izšle sredi poletja. Francozi so se ravno v času snemanja Majinega singla mudili v Mariboru, ker so ravno snemali vokale za prej omenjenega izvajalca. Ko so slišali Majino skladbo, so se navdušeno odločili, da bi v zahvalo za Denisovo delo posneli spot. Na povabilo k sodelovanju se je odzval tudi modni oblikovalec Boštjan Polanec, ki je tako rekoč čez noč priredil oblačila za Majo in videospot je bil posnet.

Pevka predstavlja videospoz za pesem Vzemi, vse, ti, dam.
Pevka predstavlja videospoz za pesem Vzemi, vse, ti, dam. FOTO: Arhiv izvajalca

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BŠK
05. 04. 2014 20.31
+1
Francozi pač znajo marsikaj. Samo ta Maja ni pa nič posebnega.
EricFlat
05. 04. 2014 09.01
+1
Sem poslušal njeno petje v živo na prijateljevi poroki. Punca ima zelo dober glas. Prava sprememba na slovenski poplavi kvazi zvezdnikov.
Armani85
05. 04. 2014 08.45
-2
Prvič slišim za tole kvazi pevko! Še ena ki bi rada bila kao umetnica.....najdi si drugo službo...
Narcissa
05. 04. 2014 16.48
+2
Še en ki bi rad bil pameten. Najdi si drug hobi ...
496344
05. 04. 2014 07.10
+0
Normalno,da je odsla v tujino..nasi bi jo obrali do kosti...
Narcissa
05. 04. 2014 16.46
+4
Narcissa
04. 04. 2014 22.08
+3
Bravo Maja! Po dolgem času en dober slovenski komad! ;)