Zimski športi

VIDEO in FOTO: Tepeš: Treba je biti čim boljši v vseh pogojih

Ljubljana, 25. 11. 2013 15.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./A.H.
Komentarji
2

Veliko razlogov za zadovoljstvo imajo v slovenskem skakalnem taboru že na samem uvodu v sezono svetovnega pokala. Ekipna zmaga slovenske reprezentance in tretje mesto Tepeša na posamični tekmi sta razveselila navijače, skakalce in vodstvo reprezentance.

Na ekipni tekmi svetovnega pokala je slovenska zasedba v postavi Robert Kranjec, Peter Prevc, Jaka Hvala in Jurij Tepeš preskočila vso konkurenco in zmagala. To je bila že peta ekipna zmaga Slovenije v zgodovini. Robert Kranjec pravi: "V soboto sem bil vesel zmage. Skok tudi v nedeljo ni bil slab, v danih razmerah se več ni dalo iztržiti. Vesel sem, da sem osvojil točke. Ko sem si ogledal tekmo, sem videl, da so bili za menoj tudi takšni skakalci, ki se v neugodnih razmerah znajdejo bolje. Sezona je dolga, s prvo tekmo se nima smisla pretirano obremenjevati."

Le dan pozneje pa je v Klingenthalu v težavnih vremenskih razmerah na posamični tekmi Tepeš zasedel tretje mesto. "Sem zelo vesel, da nam je že takoj v uvodu uspelo sestaviti vrhunske rezultate. Fantom sem že čestital. Naredili so odlične rezultate. Tekme so bile zelo težke. Trenerji smo dobili podatke, kje se nahajamo v tehniki, motoriki. Stvari se zelo lepo odvijajo. Ekipa za Kuusamo ostaja enaka kot v Klingenthalu. Občutek na začetku sezone voditi v pokalu narodov je lep, vendar se na te stvari začnem bolj ozirati v januarju, ko so stvari že nekoliko bolj jasne," je dejal glavni trener Goran Janus. Jurij Tepeš pa pravi: "Vse se mi izšlo tako, kot je treba. Naredil sem dober skok. Imel sem nekaj sreče s pogoji. Sem zelo vesel tega rezultata. Upam, da bom tako skakal tudi naprej, se pa zavedam, da se vse tekme ne bodo izšle tako. Rezerve so vedno. Vsi imamo rezerve, imajo jih tudi tekmeci. Treba se je potruditi maksimalno. Menim, da sem sezono dobro začel, saj sem imel običajno veliko težav."

Zadovoljstvo skakalne reprezentance ob začetku sezone svetovnega pokala.
Zadovoljstvo skakalne reprezentance ob začetku sezone svetovnega pokala. FOTO: Damjan Žibert

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

L.A. LOST
25. 11. 2013 17.19
+23
BRAVO FANJE, ZDEJ PA SAMO GAS NAPREJ... NAVIJAMO NA POLNO!!! Mal je blo sreče, zdej pa se še dokažimo in dejmo Avstrijcem vetra... Da bo atpatikus Gregi S. mal jokcu, pa še Pointner zraven...
zajecmiza
25. 11. 2013 17.17
+18