Pop in

Zahtevna Charlize žuga

Los Angeles, 22. 08. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dolgorasla lepotička Charlize Theron po novem strogo nadzira vse svoje gole prizore, zelo jezna pa je tudi na nadležne paparazze.

Charlize Theron bo imela odslej svoje gole prizore strogo pod nadzorom (foto: Reuters)
Charlize Theron bo imela odslej svoje gole prizore strogo pod nadzorom (foto: Reuters) FOTO: Reuters

Goli prizori: DA, a pod skrbnim nadzorom!

Charlize Theron s svojim fantom Stuartom Townsendom
Charlize Theron s svojim fantom Stuartom Townsendom FOTO: Reuters

Zadnje čase neznansko uspešna, z oskarjem nagrajena in v južni Afriki rojena, 29-letna igralka, Charlize Theron si je nedavno izborila pravico, da lahko izreče veto na gole prizore v svojih filmih, če ji ne bi bili všeč. Kot sama pravi, nima nič proti goloti, če je v kontekstu filma in ni žaljiva. Zato je v svoje filmske pogodbe vnesla klavzulo, ki ji omogoča, da se izreče proti slečenim prizorom, če se ji zdi, da niso potrebni.

Sama je dejala: "Če menim, da ni spodobno, ali če dobim občutek, da me hoče nekdo na tak način izkoristiti, se lahko izrečem proti in dosežem, da sporni prizor izločijo. Vedno zelo zaupam režiserjem in določenih prizorov prav gotovo ne bi nikoli posnela, če jim ne bi popolnoma zaupala. Nikoli ne dlakocepim v stilu – lahko posnamete levo bradavičko, desne pa ne! Raje rečem režiserju: posnemi kot misliš, da bi bilo dobro, pa bomo videli, kako bo izpadlo."

Bo zaradi paparazzev opustila igranje?

 Charlizi gredo zaradi nenehne pozornosti paparazzi že pošteno na živce
Charlizi gredo zaradi nenehne pozornosti paparazzi že pošteno na živce FOTO: Reuters

Charlize pa gredo očitno zelo na živce tudi nadležni paparazzi, ki v Ameriki, sploh v Hollywoodu, lahko marsikateremu zvezdniku spremenijo življenje v živ pekel. Brhka južnoafričanka priznava, da se še vedno privaja na vso pozornost, bliskanje fotoaparatov in na dejstvo, da so ji kamere nenehno za petami. Skupaj s fantom Stuartom Townsendom sta zadnje čase nenehno v soju žarometov in igralka pravi, da se je pripravljena odpovedati Hollywoodu, če bo ves pomp okoli nje postal premoteč. Theronova razlaga: "Ko sem posnela Hudičevega advokata, sem o tej temi govorila z Alom Pacinom, ki je dejal, da če bi mu nekdo prej, ko je začenjal kariero, povedal v kaj se spušča in kako bo to vplivalo na njegovo zasebno življenje, ne bi nikoli nadaljeval. Zdi se mi zelo žalostno, da kaj takega slišim od človeka kot je Al Pacino, ki nam je s svojim fascinantnim filmskim opusom res toliko dal. Toda to je resnica. Z določenega vidika si res kot žival v kletki, to pa ni normalno, sploh pa ne vzpodbudno. Resnično razmišljam, da bi se, če bo moje življenje začelo iti v podobno smer, odpovedala igranju. Enostavno bi tudi to žrtvovala, saj nikakor ne bi mogla na tak način preživeti svojega življenja. Ljudje ne razumejo, da je proces, ko se igralci razdajamo in skušamo ustvariti čim boljše vloge, precej boleč in izčrpljujoč."

Charlize si je sicer že dokaj natrpala filmski urnik, saj je zaenkrat do leta 2006 sprejela že 5 filmskih vlog.