Slovenija

Kandidati Zares v Pomurju

Moravske Toplice, 26. 08. 2008 19.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na listi stranke Zares bo v osmi volilni enoti kandidiralo 11 kandidatov, med njimi tudi dosedanji poslanec Vili Trofenik in pisatelj Feri Lainšček.

Stranka Zares je v Moravskih Toplicah predstavila kandidate za volitve v osmi volilni enoti s sedežem na Ptuju. Predsednik stranke Gregor Golobič je ob tem povedal, da "merijo na resnično možnost, da bi dobili v tej enoti najmanj dva poslanca oziroma poslanki".

Feri Lainšček
Feri Lainšček FOTO: Dare Čekeliš

Po besedah Golobiča 11 kandidatov in kandidatk osme volilne enote na najboljši možni način dokazuje, da je izraz nova politika, ki je tudi v imenu stranke, mišljen zelo resno, zelo zares, da ima svojo vsebino, ime in priimek, svojo zgodbo, zgodovino, vse tisto, kar pogosto pogrešamo, ko razmišljamo ali spremljamo politiko.

Nova politika pomeni tudi svežino, vstop ljudi, ki doslej niso bili neposredno vključeni vanjo, pomeni kombinacijo tudi z nekaterimi, ki to izkušnjo že imajo, predvsem pa razumevanje politike kot nečesa veliko preveč resnega, da bi jo prepustili samo politikom.

Zato je med kandidati vrsta ljudi, ki s pestrostjo in kredibilnostjo potrjujejo to iskanje novega izraza v slovenski politiki, ne samo ko gre za predstavljanje problemov in rešitev za posamezna območja Slovenije, pač pa tudi za vprašanja nacionalnega pomena.

11 kandidatov

V osmi enoti za Zares kandidirajo Robert Mlinarič, Vili Trofenik, Janez Kardoš, Jožefa Škrilec, Feri Lainšček, Anton Slana, Ivan Ketiš, Zlatko Kauran, Boštjan Šeruga, Tjaša Mrgole Jukič in Silvestra Klemenčič.

Robert Mlinarič, vodja odpreme, v prvem volilnem okraju s sedežem v Lendavi, želi kot poslanec delovati z manj kreganja in več reševanja problematike predvsem malih ljudi, delavcev in kmetov.

Vili Trofenik, poslanec DZ, se je odločil, da bo v drugem volilnem okraju s sedežem v Ormožu, stranki, ki kaže možnost, da bi lahko bila drugačna, pomagal z izkušnjami, ker Slovenija potrebuje nov način upravljanja in ne CK-jevski, kot je zdaj.

Janez Kardoš, upravnik Pošte Ljutomer, kandidat v tretjem volilnem okraju s sedežem v Ljutomeru, se zavzema za umirjeno, nekonfliktno reševanje problemov in preseganje polarizacije.

Joža Škrilec, podjetnica, ki kandidira v četrtem volilnem okraju s sedežem v Murski Soboti, želi v parlament prinesti odločnost in poštenost, "saj tega, kar se dogaja zdaj, ne more gledati nihče".

Vili Trofenik
Vili Trofenik FOTO: POP TV

Pisatelj Feri Lainšček bo kandidiral v petem volilnem okraju s sedežem v Murski Soboti, svojih pogledov pa ni posebej razlagal, ker je to pripravljen storiti kadarkoli in komurkoli, dvignil je le tablo s svojim sloganom V Prekmurju je moč,

Kandidat v šestem volilnem okraju s sedežem v Gornji Radgoni Anton Slana, župan občine Svetu Jurij ob Ščavnici, je poudaril, da mora Slovenija ostati socialna država, v kateri številni ne bodo delali le za prispevke državi, pač pa jim mora tudi kaj ostati.

Ivan Ketiš
, ravnatelj srednje elektro računalniške šole v Mariboru in kandidat v sedmem volilnem okraju s sedežem pri Lenartu, verjame v moč povezovanja, saj ima s tem prakso pri delu, ki ga opravlja.

Da je v slogi ključ do skupnega uspeha, pa je prepričan tudi pomočnik ravnatelja na osnovni šoli Sladki Vrh Zlatko Kauran, ki kandidira v osmem volilnem okraju s sedežem v Pesnici.

Profesor zgodovine Boštjan Šeruga, ki kandidira v devetem volilnem okraju s sedežem na Ptuju, je dejal, da pozna probleme, ki jih politika ignorira, zato bo to poskusil preseči in delati za ljudi.

Bibliotekarka Tjaša Mrgole Jukič, kandidatka v desetem volilnem okraju s sedežem na Ptuju, vidi svojo vlogo v parlamentu pri okoljskih vprašanjih in kulturi; slednji želi vrniti delež v proračunu, kot ga je imel nekoč.

Silvestra Klemenči
č, ki kandidira v 11. volilnem okraju s sedežem na Ptuju, pa bo poskušala možnosti otrok v Halozah vsaj približati tistim "z ravnice", predvsem pa se upreti spremembam v šolstvu, kakršne brez strokovnih podlag izvaja sedanja oblast.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.